Sjamanisme

 

Sjamanisme is het pad dat van verbondenheid met de aarde en ons lichaam leidt naar een grotere verbondenheid met de krachten van het licht.

Vroeger, in oude tijden, op alle continenten en overal werd godsdienst buiten beoefend. Onder de sterren kwamen mensen samen om hun verbondenheid met het middelpunt van de kosmos te voelen, die bewegende kracht, God, de Goden. Een heldere sterrenhemel maakt de grootsheid waar wij deel van uitmaken voelbaar voor elke sterveling.

Vreemd genoeg zijn wij in onze hedendaagse cultuur zo vervreemd van onze verbinding dat wij God buiten onszelf zoeken, in een abstract wezen dat in de kerk wordt aanbeden, maar dit spreekt veel mensen nog weinig aan. Je hoort mensen en jongeren zeggen, zelfs zij die binnen een godsdienst als het Christendom bewegen, en die actief beoefenen, dat zij geloven, maar niet in een soort ‘wezen' maar eerder dat er een bewegende kracht is, dat er meer is dan mensen alleen. Die bewegende kracht waar mensen in geloven is niet op te sluiten in kerken. Die bewegende kracht is de kracht die het perpetuum mobile in de kosmos is, het ritme en de adem die de planeten beweegt, ons winter, zomer, herfst en lente brengt, maar ook dag en nacht, en de cyclus van de maan.

sjamaan

In het sjamanisme wordt alles als bezield beschouwd, en alle energieën kan de sjamaan zien, voelen of horen als geesten. Zo heb je de geesten van de natuurelementen, je hebt natuurgeesten, als geesten van stenen of bomen, je hebt dierenenergie, zon, maan en sterren, de wolken, kleuren, geuren... Een sjamaan kan werken met al deze energieën, hij kan boze geesten, negatieve energieën verjagen en kan positieve energieën, goede geesten aantrekken. Daarvoor krijgt hij hulp van zijn geestenhelpers, beschermgeesten, dit kunnen totemdieren of geesten van planeten of andere zijn, afhankelijk van hoe krachtig de sjamaan is.

 

oude elfenkennis en vrouwenweekends

Vrouwen dragen het universum in zich. Ze dragen in hun zijn een enorme creatieve kracht die niet alleen geboorte kan geven aan kinderen, maar ook aan de schoonheid van de kosmos in vele andere aspecten ervan. Een vrouw kan haar kracht op een eenvoudig wijze heel tastbaar maken, en toch is ze wijds en ongrijpbaar tegelijk. Ze is als een bloem, die zich kan openen en haar essentie kan schenken aan al wie haar omringt. Hilde Goris is verbonden met een diepe bronnen

van kennis vanuit haar leven als vrouw en

moeder. Wilde Ganzen organiseert vrouwenweekends met

sjamanistische technieken, vrouwelijk krijgerschap, en oude elfenwijsheid, op smaak gebracht met kleurrijke creativiteit.

Siberisch sjamanisme

Het Siberisch sjamanisme wordt naar ons gebracht vanuit Altai, een regio met veel krachtplaatsen in de Siberische bergen. Het biedt een wereldbeeld met vier werelden : de wereld van het nu, het verleden, de toekomst en de wereld van de eeuwigheid. Het brengt eeuwenoude rituelen terug om te worden toegepast, rituelen die van generatie op generatie zijn doorgegeven, kennis die bewaard is gebleven, en nu in de nieuwe tijd weer bij de mensen gebracht kan worden zodat zij die kunnen gebruiken om zichzelf en anderen te helen om op weg te gaan naar het tijdperk van de Waterman.

 

Rituelen en workshops

Vaak is het zo dat mensen voelen dat ze bepaalde spirituele vaardigheden hebben, maar ze vinden het moeilijk om deze gaven, ervaring die ze hebben opgedaan in vorige levens, ook in dit leven weer te ontplooien. Hierbij kunnen sjamanen helpen. Zij kunnen via sjamanistische ateliers en rituelen je in contact brengen met je eigen ervaring. Het Siberisch sjamanisme leert je om in trance te gaan met behulp van muziek, dans, zang, bewegingen en zonder chemische of natuurlijke hallucinogene middelen. Op die manier kan je in contact komen met de fijnstoffelijke wereld, de wereld van het onzichtbare en leren om met energie om te gaan.

 

EK

© 2023 by EK. Proudly created with Wix.com

  • w-facebook
  • LinkedIn Clean