Wilde Ganzen. Powered by Hilde Goris Since 2004

De naam Wilde Ganzen is zo gekozen omdat in Siberië de ganzen staan voor de vlucht van de vrije ziel, de sjamanistische extase waarin je uitstijgt boven het aardse bestaan, en waarin je even aan oneindigheid raakt. In deze staat kan je wonderen verrichten. Je gedachten worden heel snel werkelijkheid als je deze verbinding voortdurend weet te behouden.

 

Angaangaq, sjamaan uit Groenland, schrijft het volgende over de gans :

"De gans is geen leider en toch leidt hij. Heb je wel eens goed gekeken naar een vlucht ganzen? Hun vlucht richt zich volledig op de opwaartse kracht van de lucht die door de voorste gans wordt geproduceerd. Maar het is steeds weer een andere gans die de leiding neemt. Als de leider moe wordt, schuift een ander naar zijn plaats en neemt de leiding over. Zo kan hij uitrusten. Wist je dat ganzen kunnen slapen terwijl ze vliegen? Zo nu en dan hebben ze de leising, dan weer laten ze zich leiden en ontspannen zich - een wonderbaarlijk evenwicht dat hen in staat stelt urenlang te vliegen. Ze leggen ongelofelijk lange afstanden af. De zomer brengen ze door in het poolgebied maar om te overwinteren vliegen ze naar de Golf van Mexico, zo'n 13.000 km verderop. Dat kunnen ze omdat ze precies weten wanneer het tijd is om de leiding te nemen en wanneer het tijd is om uit te rusten. Dat is een grote kwaliteit van de gans. Wij kunnen er veel van leren. Je kunt iemand die de geest van de gans in zich heeft, eraan herkennen dat hij leiding geeft aan anderen, terwijl hij geen leider is - dat hij waakzaam is en weet wanneer het tijd is om de leiding te nemen en wanneer die tijd voorbij is - dat hij aan kop gaat zonder er ooit aanspraak op te maken een leidende kracht te zijn. Hoeveel mensen maken aanspraak op een leidende positie en hebben niets van de geest van de gans in zich! Om dat in te zien, hoef je alleen maar naar de politici te kijken. Ze zijn in de veronderstelling leiding te kunnen geven, louter en alleen omdat ze gekozen zijn. Ze hebben de geest van de gans echter niet in zich.

Mensen die de geest van de gans in zich hebben, herken je aan hun gevoel voor richting. Ze kennen de weg en kunnen zich ten allen tijde oriënteren, een kwaliteit die we ons allemaal wensen maar die slechts weinigen goed ontwikkeld hebben. De meeste mensen leiden een vrij doelloos leven.

Je kunt de kwaliteit van de gans ook herkennen aan het uithoudingsvermogen van een mens. De gans laat zich niet van zijn doel afbrengen, en geeft ook niet op. Hij voert aan en hij volgt - neemt de leiding en rust uit. Zo overbrugt hij de grootste afstanden."

(Uit het boek : 'Smelt het ijs in je hart! Een pleidooi voor spirituele klimaatverandering')

 

Hilde Goris begeleidt regelmatig groepsactiviteiten voor persoonlijke ontwikkeling, cursussen in krijgskunst, spirituele healing en sjamanisme, maar ook ceremonie's en rituelen waarvoor je je eenvoudigweg kan inschrijven. Hilde volgde haar opleiding bij Siberische Sjamanen waarvoor ze gedurende enkele jaren intensief tolkte. Ze heeft voor missie en gave mensen in hun kracht en op hun pad te plaatsen. Tijdens de cirkels kan je gelijkgestemden ontmoeten, medereizigers onderweg naar harmonie en leven vanuit het hart. Je zal er telkens weer boven je eigen leven uitstijgen, je landt weer in je hart en kan opgeladen verdergaan met je leven verder vorm te geven.

 

May the force be with you.

 

73230_1500609243676_4933777_n.jpg
DSCN0239.JPG
The flight of the free soul
White Sun Drumming
Objects of power

EK

© 2023 by EK. Proudly created with Wix.com

  • w-facebook
  • LinkedIn Clean
Objects of power